Workshopserie Blokkadevrij Trainen
Biomechanica – Trainingsfysiologie – Trainingspsychologie – Trainer’s Mindset – Trainer’s Lichaamstaal – Trainingsplan
Leer al die dingen waar in je gewone lessen geen tijd voor is ... maar die hét verschil kunnen maken voor het plezier en succes met een gezond paard!
Veel paarden lijden (of verdwijnen van het toneel) ten gevolge van overtraining, ondertraining, een verkeerde opbouw van training of vervelend of gevaarlijk gedrag.
Veel ruiters nemen klakkeloos dingen aan en doen anderen na in plaats van zelf kennis op te bouwen en logisch na te denken.
Ondanks dat ruiters en eigenaren meestal – en dat wil ik graag vooropstellen – zielsveel van hun paard houden, beleven ze niet de droom of behalen niet het doel waarvoor ze hun paard eigenlijk hebben. Er is te weinig kennis en er is geen helder en effectief trainings- of opleidingsplan.
DAT KAN ECHT ANDERS!!!
Het gaat bij Blokkadevrij Trainen om het totaalplaatje. Een gezond en fit paard krijg niet door enkel de aandacht voor de fysieke aspecten. De fysieke toestand van je paard is onlosmakelijk verbonden met zijn mentale en emotionele toestand. Als die optimaal zijn leert je paard sneller en ontwikkelt hij zich fysiek sneller en met minder moeite. Dit alles kan alleen effectief zijn als jij als trainer je mindset en lichaam onder controle hebt zodat je je paard optimaal kunt helpen. En tenslotte is de vertaling naar een doordacht plan belangrijk omdat de valkuil van onder- of overtraining, of van ongebalanceerde training op de loer ligt. Om je zoveel mogelijk kans op succes te geven is inzet op het totaalplaatje essentieel. Zodoende komen naast de fysieke aspecten van het het paard ook deze andere onderwerpen aan de orde.
Je kan zelf zorgen dat je paard fit en gezond wordt en blijft. Je kan zelf zorgen dat de relatie met je paard verbetert en dat hij je hulpen sneller begrijpt. Je hoeft niet te wachten tot er problemen ontstaan, tot je kosten moet maken door blessures, tot je merkt dat je paard juist minder fit of minder meewerkend wordt.
ALL IT TAKES: ca. 24 uren van je tijd verdeeld over 12 weken. En de kosten? Die bedragen veel minder dan één gemiddeld bezoek van de dierenarts!
LEES VERDER VOOR ALLE DETAILS OVER DE INHOUD, DATA, HOE HET WERKT EN WAT HET ALLEMAAL OPLEVERT!
Je krijgt:
- 6 Workshops die je in je eigen tijd kan bestuderen, incl. opdrachten om het naar je eigen paard te vertalen.
- Twee weken naar elke workshop een Q&A waarbij je mij met al je vragen mag bestoken.
- Kan je er niet bij zijn? Geen punt! Je kan je vragen ook van te voren opsturen. Dan kan je het antwoord beluisteren in de opname die je daags na de Q&A krijgt toegezonden.
Biomechanica toezending workshop: 27 december, ca. 12 uur
Q&A sessie: 9 januari om 19.30 uur
Trainingsfysiologie toezending workshop: 9 januari
Q&A sessie: 23 januari om 19.30 uur
Psychologie toezending workshop: 23 januari
Q&A sessie: 6 februari om 19.30 uur
Trainer’s Mindset toezending workshop: 6 februari
Q&A sessie: 20 februari om 19.30 uur
Trainer’s Body toezending workshop: 20 februari
Q&A sessie: 6 maart om 19.30 uur
Trainingsplan toezending workshop: 6 maart
Q&A sessie: 20 maart om 19.30 uur
HELDER, DUIDELIJK, GESTRUCTUREERD, INTERACTIEF, BOMVOL TIPS EN PERSOONLIJK ADVIES
“Super bedankt, was een heel fijne en boeiende workshop! Helder, duidelijk, gestructureerd, interactief, bomvol tips en persoonlijk advies,… De Trainer’s Blueprings zijn fantastisch, heel motiverend en inspirerend om er meer voor te gaan, om te DOEN. De chaos in mijn hoofd ‘wat nu, wat eerst, wat later,..’ heeft ook plaatsgemaakt voor ruimte. Waardoor ik stapsgewijs en opbouwend aan de slag kan. Doelen opschrijven, je prioriteiten kennen en een plan maken. Heel benieuwd hoe de planning er binnen 6 maand zal uitzien en wat de winstpunten (van plezier en ontspanning) dan zullen zijn. Alvast zin in!” ~ Charlotte C.
IK ROMMEL MAAR WAT RAAK. DAT IS NU OVER!
Ik wil jou uit de grond van mijn hart bedanken voor jouw advies om deze cursus mee te doen. Wat heb ik veel opgestoken!
Ik heb al vele cursussen gevolgd en toch bleef ik het gevoel houden: ik rommel maar wat raak. Dat is nu over! Dankzij deze cursus weet ik niet alleen waar de gaten zitten in mijn kennis maar ook DAT ik daar iets aan kan doen en HOE ik dat ga aanpakken!!!
Het ontbrak mij aan doelen en nu heb ik voor elk paard ”prioriteiten in training” gekozen en maak ik weekplannen. Wat werkt dat fijn en hoe heerlijk is hierbij jouw Trainer’s Blueprint!
…
Wat krijg ik een plezier in je cursus! Oefenen met de biodynamica-theorie, trainingsschema gemaakt (vorige week) en deze week intensief bezig met trainings-psychologie. De oefeningen over lichaamstaal hebben we samen met ruiters op stal gedaan. De eigenaressen van mijn verzorgpaarden zien me vooruit gaan!
…
Ik was bang dat het niveau van de cursus voor mij te hoog zou liggen … dat de andere cursisten zijn op paardengebied vast meer hoogvliegers zijn dan ik. Maar dat blijkt helemaal geen probleem te zijn.
Heel veel dank Liesbeth, je hebt hier jaren hard voor gewerkt en getraind en je hebt iets prachtigs neergezet. ~ Vivian J.
Inhoud van de workshops
Workshop 1: Biomechanica van het Paard
Wat je als ruiter of instructeur minimaal moet weten over anatomie en het bewegingsmechanisme om je paard gezond te houden.
Doel: Voorkomen van de meest gemaakte fouten in dressuur. Blessures en gevolgen van lange termijn overbelasting voorkomen. Leren op welke punten je de training of je manier van rijden aan kunt passen zodat je paard zich optimaal kan ontwikkelen.
Workshop 2: Trainingsfysiologie van het Paard
Wat je als ruiter of instructeur minimaal moet weten over trainingsfysiologie om te zorgen dat je paard fit en sterk wordt en om schade door overtraining te voorkomen.
Doel: Bewuste keuzes kunnen maken in de trainingsopbouw, passend bij het doel dat jij met je paard hebt.
Workshop 3: Psychologie van het Paard
Hoe je kan zorgen dat je paard sneller, beter en vooral de juiste dingen leert. Karaktertyperingen en hoe je daar succesvol mee kunt omgaan voor een diepere relatie met je paard en voor de beste resultaten in de training.
Doel: Voorkomen van ongewenst gedrag en voorkomen van de meest gemaakte fouten in de omgang met paarden. Weten hoe je je werkwijze kunt aanpassen zodat je paard de dingen leert die jij graag wil en zodat hij hulpen beter begrijpt.
Workshop 4: Blokkadevrije ruiter mentaal / Trainer’s Mindset
Ontwikkel een positieve trainer’s mindset met principes van een gezonde trainingsfilosofie.
Over de opbouw van een goede relatie met je paard en “helpend leiderschap”. Hoe je zacht maar duidelijk en effectief kunt zijn en hoe je “fouten” om kan zetten in groei.
Workshop 5: Blokkadevrije Ruiter fysiek / Trainer’s Bodylanguage
Hoe kun je een functionele houding en zit ontwikkelen met behoud van bewegingsvrijheid en balans? Over blokkadevrije handen, Adembeheersing en Ademtaal, hoe visualisatie en simulatie helpen om grote sprongen vooruit te maken en over allerlei kleine fysieke veranderingen die kunnen zorgen voor groot effect op je paard. Een workshop met heel veel actieve oefeningen!
Workshop 6: Trainingsplan maken
Maak je eigen trainingsplan op basis van jouw eigen waarden en doelen en met behulp van de Sport & Horsemanship United Trainer’s Blueprint. Leer “de staat met je paard” te beoordelen, prioriteiten te bepalen, daarbij passende oefeningen te kiezen en een flexibele planning te maken zodat vooruitgang gegarandeerd is.
“Ik vind het een hele fijne cursus, die de puzzelstukjes goed bij elkaar brengt. Een aanrader. Liesbeth brengt hierin heel veel theoretische kennis over allerlei belangrijke onderwerpen samen. De workshop heeft me geholpen om stil te staan bij wat we al hebben bereikt en te bedenken waar we naartoe willen. Ik heb nu een duidelijker plan en nuttige handvaten om deze plan te verwerkelijken. Bedankt Liesbeth, ook namens Annabel!” ~ Katja M
“Super bedankt! Dit in combinatie met de Nine Habits of excellent Horsemanship is echt helemaal super. Ben een uitgebreid plan aan het maken voor mezelf” ~ Manon G
“Van deze cursus leer ik Echt veel!” ~ Berber W
“Ik ben met Christy inmiddels een trainingsplan aan het maken. Eerder deden we het wat op gevoel, maar ik heb tijdens de workshops wel geleerd dat het goed en verstandig is het meer gestructureerd en planmatig op te pakken.” ~ Marty v. L.
Dit is wat het je allemaal oplevert:
- Geeft je een nieuw niveau van kennis en inzicht over training zodat je zelfstandig keuzes kan maken in plaats van klakkeloos dingen aan te nemen of na te doen.
- Geeft je in compacte vorm de belangrijkste kennis die jij in je rol als trainer moet weten maar bespaart je de vele extra details die bedoeld zijn voor specialistische behandelaren en dierenartsen.
- Geeft je een brede basis die universeel toepasbaar is voor elk paard, elke discipline en ongeacht jouw keuze van instructeur en behandelaars.
- Zorgt ervoor dat je veel meer zelfstandig een trainingsplan kan maken op basis van wat jij en je paard nodig hebben.
- Geeft je voorbeelden van activiteiten en oefeningen die passen bij verschillende trainingsdoelen.
- Geeft je niet alleen theorie maar zorgt er voor – door de in de workshops verwerkte opdrachten – dat je de kennis echt eigen maakt en vertaalt naar je eigen situatie.
- Maakt je daardoor zelfverzekerder in de dagelijkse training. Twijfel en onzekerheid is de grootste oorzaak waarom mensen niet verder komen met hun paard!
Wie ben ik eigenlijk om dat te zeggen?
Ik heb zelf zo’n 45 jaar gespendeerd aan het verzamelen van kennis en inzicht en gevoel voor paarden. Door middel van talloze cursussen en dank zij het contact met allerlei paardenprofessionals, zoals de collega’s van HorseConnect.nl (zie foto onder) maar ook internationaal. Het is mijn leven! Maar heeft het voor jou zin om daar ook zo’n missie van te maken?
De kennis is verspreid en schrijdt dagelijks voort. Wat ik je met deze Workshopserie Blokkadevrij Trainen graag wil geven is een snelle inhaalslag. Zodat je de belangrijkste principes voor effectieve training kent en zelfstandig kan toepassen. Zodat je de mogelijkheid hebt om zelf te oordelen en zelf te kiezen wat slim is om te doen.
Voor je paard en voor jezelf, anytime, anywhere!
ZELFSTANDIGER IN PLAATS VAN AFHANKELIJK VAN INSTRUCTIE
Ten eerste wil ik je vertellen dat ik de cursus interessant vond en heel uitgebreid. Goed in elkaar gezet en een hele goede voorbereiding voor de mensen die je eventueel les gaat geven. Het is fijn om te weten wat jij aan kennis hebt, wat jouw visie is op het trainen van paarden. Je hebt overzichtelijk op een rijtje waar je aan kunt en wilt werken en op wat voor manier. Dit zorgt ervoor dat je als lesser juist zelfstandiger wordt, in plaats van afhankelijker (wat vaak het geval is, heb ik gemerkt).
Ten tweede vond ik het heel fijn dat dit deel vooral ook gaat over de dingen die voor iedereen – persoonlijk- belangrijk zijn (de ‘wegvan’ en ‘naartoe’ waarden!)
Dus hierbij dan mijn bedankje aan jou! ~ Jennifer K.
NIET ÉÉN METHODE IS DÉ MANIER
Als eerste super bedankt voor de mooie workshopserie!
Het waren allemaal erg leerzame en vooral inspirerende workshops.
Het meedoen aan de workshops heeft mij in ieder geval enorm gemotiveerd om lekker met mijn paard aan de slag te gaan.
Mooi dat in jouw workshops niet één methode ‘de manier’ is, maar dat je kunt zoeken naar de weg die bij jezelf en bij je paard past. En dat er altijd een weg is, soms volgens ‘boekje’, maar heel vaak via creatieve andere wegen. En dat je ook aan de slag moet met datgene wat je wil veranderen, neem er de tijd voor. Ik ben zelfs met mijn hond aan het oefenen om dingen die niet gaan zoals ik fijn vind te veranderen. ~ Anna Z.
De Workshopserie in praktijk: hoe werkt het?
Je ontvangt tweewekelijks op woensdag een link naar een vooraf opgenomen workshop.
De 6 workshops bestaan uit:
- Een diapresentatie voorzien van uitgebreide mondelinge toelichting
- Vragen en antwoorden uit eerdere workshops
- een pdf bestand van de diapresentatie
- Oefeningen zonder paard die je in je eigen huiskamer kunt doen
- Opdrachten om zelf te maken zodat je de kennis ook direct kunt toepassen op je eigen situatie
Voor het bekijken van de online workshop en het maken van de opdrachten is gemiddeld twee tot vier uur nodig. Je kan dit in je eigen tempo doen want je hebt telkens 2 weken de tijd om de workshop te doorlopen. De workshops zelf blijven nog minimaal een jaar beschikbaar om online te bekijken.
Twee weken nadat je workshop hebt ontvangen volgt een live Vraag & Antwoordsessie over dat onderwerp. Dit zijn altijd heel levendige discussies waarin ook nieuwe inzichten worden gedeeld, ook door de deelnemers zelf!
Hier kun je alle vragen stellen voor verdere toelichting of waar het gaat over de praktische toepassing bij je eigen paard.
Kan je niet bij de Q&A sessies aanwezig zijn? Geen punt! Je kan je vragen en opdrachten inzenden en later het antwoord beluisteren in de audio opname van de Q&A sessie.
Deze Q&A sessies vinden plaats via Zoom op woensdagavond van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur en kan je overal volgen vanaf je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.
Na afloop krijg je een link naar de audio opname van de Q&A sessie, die nog twee weken te downloaden is.
Biomechanica toezending workshop: 2 januari, ca. 12 uur
Q&A sessie: 10 januari om 19.30 uur
Trainingsfysiologie toezending workshop: 10 januari
Q&A sessie: 24 januari om 19.30 uur
Psychologie toezending workshop: 24 januari
Q&A sessie: 7 februari om 19.30 uur
Trainer’s Mindset toezending workshop: 7 februari
Q&A sessie: 21 februari om 19.30 uur
Trainer’s Body toezending workshop: 21 februari
Q&A sessie: 6 maart om 19.30 uur
Trainingsplan toezending workshop: 6 maart
Q&A sessie: 20 maart om 19.30 uur
Certificaat van Deelname
Deelnemers die live aanwezig zijn bij alle 6 Q&A sessies ontvangen na afronding van de Workshopserie een Certificaat van Deelname.
Als je een sessie mist maar mij de ingevulde opdrachten per email toestuurt voorafgaand aan de Q&A sessie, dan ontvang het certificaat ook.
Als je feedback wil op je opdrachten raad ik je aan om wel gebruik te maken van de Q&A sessies.
Dat je de aangeboden kennis ook echt gaat gebruiken is natuurlijk het belangrijkst! Het is voor jou en je paard!
Onmisbare kennis voor een blij en blokkadevrij paard
De Kosten voor deze Workshopserie …
bedragen slechts een fractie van de waarde van de geboden kennis: €347
>>>>>>> T/M 2e KERSTDAG 15% KORTING: €295 <<<<<<<
Eén keertje minder de dierenarts nodig? Niet meer maandelijks een therapeut bij je paard? Gewoon een fit, blij en blokkadevrij paard?
De investering in deze kennis verdien je zomaar terug!
Bovendien bespaart het je een enorme investering in tijd en geld voor het jarenlang bijeen sprokkelen van relevante kennis! Dat heb ik vast voor je gedaan ;o)
Heb je je aangemeld voor een jaaropleiding in 2024 of 2025?
Dan heb je ALTIJD recht op 25% KORTING op deze workshopserie. Stuur mij dan eerst even een berichtje om de kortingscode te ontvangen voordat je je aanmeldt voor deze workshopserie zodat we de korting direct kunnen verrekenen.
“Aanrader!! Ik heb de 1e ronde meegedaan en veel geleerd!” ~ Manon G
“Heel fijn! ik ben weer helemaal terug met mijn haflinger dankzij deze reeks” ~ Ingrid V
“Super veel geleerd!!! Blij mee! Heel erg leuk dank je wel” 🙏😀 ~ Petra K
“Super bedankt, erg interessant! “~ Anke W
“Interessante uitleg, heel duidelijk om te volgen en er komen weer heel wat puntjes uit die ik al dan niet bewust of onbewust verdrongen had.”~ Ingrid v.D.
“Veel informatie en heel duidelijk uitgelegd. Je hebt overal wel een idee voor hoe iets opgelost kan worden, echt een gave is dat. Ook heel fijn hoe je omgang met paarden is. Deze workshop ga ik nog veel aan hebben. Bedankt!”~ Saskia v.L.
F.A.Q.
Dan kan je van te voren je vragen en gemaakte opdrachten toesturen.
Je vragen worden tijdens de Q&A sessie beantwoord. Na afloop krijg je een link naar de audio opnames van de Q&A sessies toegezonden en daarin kun je het antwoord op je vraag beluisteren.
Ik raad je aan om echter zo veel mogelijk bij de Q&A sessies aanwezig te zijn omdat je dan live met mij kan spreken over je vraag.
Het doorlopen van de workshops kost tussen 2 en 4 uur per workshop. Je kan dit doen op elk tijdstip dat het je past en ik raad je aan om het in je agenda te plannen. Het is ook aan te raden om de workshops in gedeelten te bekijken.
Voor de Vraag & Antwoord sessies moet je anderhalf uur reserveren .
Na afloop levert je cursus je alleen maar tijdwinst op!
Ja! Ieder paard en elke ruiter heeft zijn eigen unieke wensen en mogelijkheden, maar wat je leert in deze serie is universeel toepasbare kennis. Voor elk type paard en ruiter, voor elke discipline van paardensport inclusief de recreatiepaarden en -ruiters.
Elk paard kun je helpen aan een gezond bewegingspatroon, aan uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie, aan een positieve mindset en fijne samenwerking met jou als trainer! En elk paard verdient een trainer die hem helpt om gezond te blijven en zich fijn te voelen. Fitte paarden blijven ook langer gezond en fit als ze wat ouder worden.
Het gaat in deze workshopserie om direct toepasbare kennis van de actuele wetenschap en principes van training. Tijdens de V&A sessies wordt soms wel op oefeningen ingegaan. Dit is afhankelijk van de vragen die door deelnemers worden gesteld. In de praktijk cursussen van Sport & Horsemanship United duiken we op praktisch vlak echt de diepte in en leer je tal van nieuwe en unieke oefeningen. Deze kan je allemaal op de website vinden en ik kan daar ook over adviseren. Je kan voor begeleiding natuurlijk ook kiezen voor je eigen instructeur.
Als je paard beperkingen heeft hoeft je dat niet altijd te weerhouden van alle vormen van training. Deze cursus helpt je om daar keuzes in te maken. Een fit paard betekent namelijk niet dat je een standaard programma toe hoeft te passen. Het is geen “one size fits all” systeem. Uitgangspunten voor de training zijn de staat van je paard “HIER EN NU” en wat er WEL mogelijk is.
Nee! Dat is geheel je eigen keuze. Een goed team om jou en je paard is erg fijn. Als jij met de kennis die deze cursus je geeft het gevoel hebt dat je andere begeleiding nodig hebt, dan kun je zelf andere of aanvullende begeleiding zoeken. Ik kan je daarin ook adviseren.
Het gaat om het totaalplaatje: een gezonde manier van bewegen en fit paard ontstaan en blijven niet door enkel de aandacht voor de fysieke aspecten van het paard. De fysieke toestand van je paard is onlosmakelijk verbonden met zijn mentale en emotionele toestand. Als die optimaal zijn leert je paard sneller en ontwikkelt hij zich fysiek sneller en met minder moeite. Dit alles kan alleen effectief zijn als jij als trainer je mindset en lichaam onder controle hebt zodat je je paard optimaal kunt helpen. En tenslotte is de vertaling naar een doordacht plan belangrijk omdat de valkuil van onder- of overtraining, of van ongebalanceerde training op de loer ligt. Om je zoveel mogelijk kans op succes te geven is inzet op het totaalplaatje essentieel. Zodoende komen naast de fysieke aspecten van het het paard ook deze andere onderwerpen aan de orde.
Deze cursus is erop gericht om je belangrijke kennis en inzicht te verschaffen die je helpen om je paard succesvol te trainen. Garanties over je trainingsresultaat zijn echter niet te geven want dat hangt af van veel andere praktische factoren en omstandigheden.
Heel gewone dingen: een pen, papier, een printer om worksheets te printen, een laptop of tablet met WIFI en voor de eerste workshops wat extra dingen zoals een stevige tafel, een touwtje met een pen eraan en een (paar) gewichten of iets anders dat je kan tillen van een kilo of 4 a 5.