• Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2

SHU Introductiecursus Natural Horsemanship

 

Wil je weten wat natural horsemanship (NH) nu eigenlijk inhoudt? Wil je je paard beter begrijpen en met hem kunnen communiceren? Of ben je op zoek naar meer plezier, partnerschap, ontspanning en lichtheid?
Als je nog onbekend of onervaren bent met NH en ook als je al veel rij-ervaring hebt of bijvoorbeeld een ORUN opleiding hebt gedaan is deze cursus een echte aanvulling met veel eye-openers. Deelnemers van deze cursus ervaren een grote verandering in de communicatie en samenwerking met hun paard!

 

In vijf lessen van 3 uur, verdeeld over 2 tot 4 maanden maak je kennis met de belangrijkste principes en werkwijzen van NH. De cursus geeft je nieuw inzicht, nieuwe vaardigheden, veel plezier met medecursisten én een goede basis voor gymnastische ontwikkeling en sport. De inhoud is gebaseerd op trainingsmethoden van o.a. Parelli, Mark Rashid, Honza Blaha en andere bekende horsemen. De oefeningen zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag waarmee paarden met elkaar omgaan. Ben je Parelli student? Dan kun je het niveau van deze cursus ongeveer vergelijken met level 1.

 

Inhoud van de cursus:


Omdat tijdens deze cursus niet wordt gereden kan met alle maten ponies en paarden worden meegedaan en leent de cursus zich ook uitstekend voor de wintermaanden en voor ouders van ponyruiters. Zelf oefenen tussen de lessen door is noodzakelijk om echt veel te leren! Een syllabus en succeskaart ondersteunen je daarbij.

 

Als groepscursus: Max. 6 deelnemers met paard en 6 zonder.
Je kunt de cursus op eigen lokatie organiseren, bijv. in een pensionstal, manege of bij een vereniging.

 

Individueel: Je kunt de introductiecursus ook individueel doorlopen. Daarvoor zijn ca. 6 lesuren nodig met enkele weken ertussen om de gelegenheid te hebben om je de vaardigheden eigen te maken. Dat kan in Oosterstreek maar ook bij je thuis (mits het in de regiorondjes in te plannen is)

 

De reader van deze cursus is ook los verkrijgbaar. Kosten: €25

 

Groep NH cursus

 

Op deze activiteit van Sport & Horsemanship United zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing