• Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2
  • Title text 2

FBgroep PTJ


Dressuur met een blij en gezond bewegend paard?
Zelfstandig leren trainen: weten wat je wilt trainen, waarom en hoe?
Je "riding skills" naar een hoger niveau brengen?
Je wil meer paardvriendelijk dressuurrijden maar hoe pak je dat aan?
Als instructeur bijscholen en nieuwe inspiratie opdoen?
Dan ... is het "PTJ" echt helemaal voor jou!

Wil jij ook op een gezonde manier dressuur rijden met een blij en blokkadevrij paard? Met plezier en zonder hulpmiddelen en overmatige druk? Liesbeth Jorna is gecertificeerd dressuurinstructeur, horsemanshipspecialist en Dressage Naturally Coach. Zij leert jou in dit trainingsjaar hoe je een plezierige partner, vaardige ruiter en zelfstandige trainer kunt worden voor je paard.


Met de kennis en vaardigheden van het Progressief Trainingsjaar erbij ligt de weg open naar HARMONIE en BEWEGINGSVRIJHEID !

Bekijk hieronder de impressie van het Progressief Trainingsjaar in Belgie (woon je in het zuiden of in Belgie? Doe dan daar mee!):


 

 

VOOR WIE??

Het Progressief Trainingsjaar is voor ruiters uit alle disciplines van paardensport en horsemanship, van recreatief tot en met het allerhoogste niveau, van liefhebber tot en met professional. Doe je aan Natural Horsemanship maar wil je de beweging van je paard en je rijvaardigheid verbeteren? Doe je dressuur en wil je de band met je paard versterken of met veel lichtere hulpen kunnen rijden? Doe je aan rechtrichten en vind je paard het saai of kom je niet echt aan fijn rijden toe? Heb je het gevoel dat je kennis tekort komt om zelfstandig te trainen? Als je op zoek bent naar natuurlijke trainingsmethoden die leiden tot harmonie, bewegingsVrijheid, partnerschap en een gezond paard dan is dit jouw pad!

De toelatingseisen zijn deze: Je kan zonder grote problemen met je paard omgaan, stappen, draven en galopperen en hebt je paard daarbij onder controle. Je paard is 4 jaar of ouder en gezond. Je bent zelf 18+, gezond en nieuwsgierig. Je bent gedreven om veel te leren en hard te groeien in je horsemanship en rijvaardigheid. Je wil de kennis aangereikt krijgen om zelfstandiger te kunnen trainen.

 

DE AANMELDING VOOR DEZE CURSUS IS AL GEOPEND
ER IS NOG MAAR 1 PLAATS BESCHIKBAAR

DIRECT AANMELDEN

WAT GA IK LEREN ??

*** Een nieuwe manier van dressuur trainen, met kennis en plezier!

*** De magical mindset van positief trainen

*** Horsemanship skills om optimaal samen te werken met je paard

*** Je lichaamstaal perfectioneren zodat grote hulpen, druk en hulpmiddelen overbodig worden

*** Oefeningen zo kiezen dat je precies dat ontwikkelt wat jij en je paard nodig hebben

*** Kennis over biomechanica van een gezond bewegingsmechanisme toepassen zodat veel voorkomende blessures vermeden kunnen worden

*** Je intentie, creativiteit en gevoel voor humor inzetten zodat de training een plezier voor twee wordt

*** Een balans vinden tussen serieus trainen, spelen en ontspannen samenzijn

*** Een logische opbouw van oefeningen voor grondwerk en dressuur van basis tot en met verzamelde oefeningen

*** Puntjes op de i zetten voor het rijden van dressuurproeven (als je ambitie hebt in de wedstrijdsport ... dus niet verplicht!)

*** De belangrijkste drempels wegnemen die je weerhouden van vooruitgang (je paard is je dankbaar!)

*** Je trainingstijd optimaal gebruiken voor zoveel mogelijk resultaat

*** Een persoonlijk trainingsplan maken

 

WAT ZEGGEN STUDENTEN VAN HET PROGRESSIEF TRAININGSJAAR?

PTJB Yannick testimonial

Sfeer proeven? Lezen hoe het is om deel te nemen? Lees HIER het hele verhaal van Yannick!


"Een veel betere zelfhouding, meer van achteruit aantreden. Veel meer Readiness, Engaged back up en weer vooruit. Zijgangen met meer lengtebuiging. Ik word er zo blij van!" (Y. Smit)

Sport & Horsemanship United - Progressief Trainingsjaar review Ella Sport & Horsemanship United - Progressief Trainingsjaar review Tineke

"Wow wat zijn er veel mogelijkheden als ze mee gaan denken en voor je willen werken. Het einde is nog lang niet in zicht en dat is ook niet de bedoeling, want deze weg is zo mooi." (Y. Smit)

 

Sport & Horsemanship United - Progressief Trainingsjaar review Ria


"Was wel even een eye opener dat hij nog meer aan mijn zithulpen moest, dus daar eerst freestyle aan gewerkt. Wauw, het was echt gaaf!" (T. Wietsma)

Sport & Horsemanship United - Progressief Trainingsjaar review TinekeW

 

HET PROGRAMMA

*** 10 lesdagen met theorie, mind&body-awareness, coaching en natuurlijk veel praktijklessen!

*** 2 Q&A Webinars voor extra support in de zomerperiode en een maand na afloop

*** Theoriebundel Basisopleiding Sport & Horsemanship United, met veel oefeningen voor thuis!

*** Maximaal 6 deelnemers, dus veel persoonlijke begeleiding

*** Besloten Facebookgroep voor het delen van successen en onderlinge support en inspiratie

*** Combinatie Ontwikkel Plan (COP) om je vooruitgang te volgen en een trainingsplan te maken

 

Thema's van de lessen:
Opbouwen van communicatie over Ontspanning, Energie, Balans lateraal en Balans voor-achter.

Finding the Sweet Spot: Basisrechtrichten, Nageeflijkheid, Teugelcontact, Houding, Zit en Ademhaling

Athletische ontwikkeling: Galop, Souplesse, Zijgangen, Verzameling en Cavalettitraining

Trainingsfilosofie: spelenderwijs trainen, leerproces paard, relatie tussen grondwerk en rijden, de juiste oefeningen kiezen, rijden met een plan

 

Inhoud van Mind&Body awareness:
synchroniseren, volgen in harmonie, leiden zonder dwang, gebruik van intentie, energie en ademhaling, mindset aanpassen aan het paard en aan de situatie, gevoel ontwikkelen voor buiging, overgangen en zijgangen, verfijning teugelgevoel en teugelvaardigheid, ruiterfitness en mindfulness

 

leerdoelen PTJ

 

Meedoen als toeschouwer?
Ben je niet in de gelegenheid om je paard mee te brengen of ben je instructeur en wil je veel nieuws leren? Dan kun je ook meedoen zonder paard!

 

IK DOE MEE! NAAR AANMELDING

 

LOKATIE EN DATA 2018

Data van de lesdagen (op vrijdag van 9 tot 18 uur): 23 maart, 13 april, 4 mei, 25 mei, 15 juni, 6 juli, 31 augustus, 21 september, 12 oktober, 2 november

Lokatie: Oosterstreek, op de zuidgrens van Friesland

rijhal Roeselare stallen Roeselare

De paarden verblijven in ruime gastenweiden met dubbele electrische omheining of evt. in de paddock. Deze dienen zelf uitgemest te worden. Hooi is inclusief. Ander voer is zelf mee te brengen. De praktijklessen vinden plaats in de 20x60 rijbaan met spiegel of in de speel/crossweide. Na de training kun je indien gewenst je paard afspuiten. In het geval dat de weersvoorspellingen erg slecht zijn wordt uitgeweken naar een rijhal in de buurt. In dat geval dient u alleen de kosten voor gebruik van een box apart af te rekenen. De theorielessen vinden plaats in een verwarmde ruimte of buiten als het mooi weer is. Lunch is zelf mee te nemen (koelkast aanwezig). Koffie en thee zijn gratis.

 

JOUW INVESTERING VOOR DEZE LIFE CHANGING EXPERIENCE ?

Wil jij zo'n boost geven aan de relatie met je paard, aan je kennis en aan je rijvaardigheid? Een heel nieuw perspectief voor jou en je paard of voor jouw rol als instructeur? Acht maanden lang persoonlijk gesteund worden door mij en je medestudenten? Dan ben je van harte welkom! De kosten voor dit life changing traject:

Deelnemers met paard: € 1.697 (incl. 6% BTW)
Deelnemers zonder paard: €547 (incl. 6% BTW)

Bij aanmelding dient u een aanbetaling van €250 (met paard) / €100 (zonder paard) te voldoen om uw plek te reserveren. Aanbetalingen worden niet gerestitueerd tenzij Sport & Horsemanship United de cursus cancelt.
Betaling van het resterende cursusbedrag: uiterlijk 4 weken voor aanvang van de cursus. Bij niet tijdige betaling vervalt je reservering en wordt de vrijgekomen plaats aangeboden aan de eerstvolgende op de wachtlijst.
In overleg is voor deelnemers met paard een betaling in 3 termijnen mogelijk. Daarvoor geldt een opslag van 5% administratiekosten. Wilt u van betaling in termijnen gebruik maken, geeft u dat dan aan bij "bijzonderheden" op het aanmeldformulier. Dan nemen wij daarover per email contact op.

 

EXTRA SUPPORT MET KORTING

Omdat ik mijn meest enthousiaste studenten graag blijvend wil ondersteunen geef ik je nog iets extra's: gedurende heel 2018 ontvang je op alle andere activiteiten van Sport & Horsemanship United 10% extra korting! Dat geldt ook als je een clinic organiseert, extra videocoaching wil doen als je even een duwtje in de rug nodig hebt, 5 day intensives ... etc.!


GRATIS KENNISMAKINGS- / ADVIESGESPREK met TIPS om NU alvast te beginnen

Ik begrijp wel dat je deze keuze weloverwogen wil maken. Het is echt een investering in jezelf en je paard! Niet zomaar even een losse les of weekendclinic. Als je twijfelt of dit past voor jou of voor je paard of mij eerst eens wil spreken, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Je mag hiervoor ook videobeelden insturen zodat ik je alvast wat tips mee kan geven.

Het gesprek is telefonisch of bijvoorbeeld via Skype, Facetime of Whatsapp zodat we elkaar zien en leren kennen. Zonder enige verplichting uiteraard. Wil je een gratis adviesgesprek, vul dan a.u.b. even dit formulier in, zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen. Dan neem ik binnen enkele dagen contact met je op.

Meld je NU aan! Vol=Vol! Vul het formulier hieronder in!


Aanmelding Progressief Trainingsjaar